Tijdelijke stadswandeling “Middeleeuwen in het Stadspark van Weert”

Door Stadsgidsen Weert

Speciaal aanbod voor verzorgingshuizen in Weert, SGL , Zonnebloem en andere zorginstellingen

Stadswandeling door de stadsgidsen over de middeleeuwen in het stadspark van Weert.

In de periode van 6 t/m 10 mei staat in het stadspark een middeleeuws tentenkamp. Dit is bedoeld voor de kinderen van de groepen 1 t/m 4 van basisscholen in Weert en omgeving. Zij kunnen daar een kijkje nemen in het leven in de middeleeuwen in Weert. Er worden toneelstukjes gespeeld, muziek gemaakt en gedanst. Daarnaast is er ook veel te bekijken! Een middeleeuwse keuken, dieren, een troubadour.

Het tentenkamp van Rin ende Maes wordt bevolkt door acteurs en figuranten uit verschillende verenigingen: leden van zangkoor Intermezzo, het Weerter Operette Koor en andere vrijwilligers doen met veel plezier mee aan dit evenement. Medewerking wordt verder verleend door Ververshof, Boels, SamenFonds0495 en de Stadsgidsen Regio Weert.

Wij nodigen de bewoners van de verzorgingshuizen in Weert en andere zorginstellingen uit om een speciale stadswandeling te maken, die ook dit tentenkamp aandoet. In de middeleeuwse samenleving behoorden mensen tot een bepaalde ‘stand’, zo was er de adel, de geestelijkheid en de boeren stand. Gebouwen in de omgeving herinneren hier nog aan: het kasteel, het klooster bij de Paterskerk en de Tiendschuur dateren uit die periode. De stadsgidsen vertellen u alles over deze plek in de geschiedenis van Weert.

Omdat alles op een klein gebied te zien is, is deze stadswandeling zeer geschikt voor ouderen en zorgbehoevenden.

Wanneer en hoe laat

  • Maandag 6 mei, dinsdag 7 mei , donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei van 15.15. tot 16.45 uur
  • Woensdag 8 mei van 13.30 tot 15.00 uur
  • Duur: 1,5 uur, max. 20 deelnemers. Kosten: € 45,00
  • Start bij Ververshof met een filmpje en einde in het stadspark bij het tentenkamp.

Bent u geïnteresseerd? U kunt uw groep aanmelden door contact op te nemen via info@stadsgidsenweert.nl.