Officiële presentatie ‘Van Horne Wandeling’ door stadsgidsen Weert

Door Stadsgidsen Weert

Wethouder van Cultuur Geert Gabriels ontving vrijdagochtend uit handen van Stadsgidsenvoorzitter, Frans Oerlemans, het eerste exemplaar van het ‘Van Horne wandelboekje”. Voor een bomvolle ontvangstzaal in het Birgittinessenklooster werd ook voor de eerste keer het klankbeeld vertoond dat de stadgidsen gaan gebruiken als filmische introductie van de wandeling. De film is gemaakt onder redactie van stadsgids Harrie Mennen en geproduceerd door Math Ramakers.


De Van Horne wandeling voert langs locaties die een relatie hebben met de Van Hornes en in het bijzonder met Philips van Montmorency, graaf van Horne en heer van Weert.
Annemarie van Goor van VVV Midden-Limburg hield een korte uiteenzetting over de digitale ‘izi Travel’ wandelroute die in samenwerking met de stadsgidsen over een maand zal worden gepresenteerd. De app is gratis te downloaden.

Boekje

Deelnemers aan een groepswandeling, maar ook individuele wandelaars, kunnen na afloop alle hoogtepunten van de route nog eens teruglezen in een rijk geïllustreerde boekje (ca. 43 pagina’s, A-5 formaat) die de stadsgidsen voor deze gelegenheid hebben samengesteld. Het boekje is te koop voor slechts 4 euro bij de stadsgidsen, Bruna en Primera.

Napraten bij ‘De Umbelder’…

Na de presentatie van het klankbeeld én boekje over de Van Horne wandeling werd er, samen met wethouder Gabriels, in “De Umbelder’ getoost op de succesvolle bijeenkomst in het Birgittinessenklooster én uiteraard op het resultaat.
Wat de Stadgidsen betreft kan het Van Horne Jaar 2018 beginnen.