Stadsgidsen overhandigen eerste exemplaren boekjes aan wethouder Tessa Geelen

Door Stadsgidsen Weert

De Weerter stadsgidsen hebben maandagmiddag 8 april 2019 in Theater de Huiskamer de eerste exemplaren van drie nieuwe boekjes overhandigd aan wethouder Tessa Geelen.
Voorzitter Frans Oerlemans memoreerde in zijn welkomstwoord het Van Horne Jaar 2018 en het succes van de veel gelopen ‘Van Horne Wandeling’.

Vervolgens ging stadsgids Harrie Mennen uitgebreid in op de geheel herziene druk van de ‘klassieker’ onder de stadswandelingen, de ‘Centrumwandeling’ door historisch Weert. Deze tweede editie bevat meer informatie en een heldere routeaanduiding.
Ook de populaire Van Horne Wandeling kent een tweede -geactualiseerde- druk.

 

Nieuw in het pakket van de stadsgidsen is het ‘Rondje Weert’. Deze fietstocht door ‘de groenste regio van de wereld’ is nu 45 km lang maar kan volgens Mennen ‘moeiteloos worden ingekort tot 25 km’. In dit ‘Rondje Weert’ wordt extra aandacht geschonken aan de verschillende landschappen in het Weertse, met name rond Altweerterheide. Op zes plekken worden vragen beantwoord als: hoe zag dit gebied er 100 jaar geleden uit, waarom is het veranderd en wat wil de gemeente Weert in de toekomst met dit landschap?

Wethouder Geelen benadrukte in haar dankwoord de Weerter stadsgidsen die ‘met al hun activiteiten meehelpen Weert toeristisch op de kaart te zetten’.

De boekjes zijn voor 5 euro te koop bij Bruna aan de Markt in Weert.