Stadsgidsen Weert presenteert “Rondje Weert”

Door Stadsgidsen Weert

Stadsgidsen Regio Weert brengen eerste fietsroute in de reeks “Rondje Weert” uit.

De Stichting Stadsgidsen Regio Weert brengt onder de titel “Rondje Weert” dit jaar drie fietsroutes uit. De eerste fietsroute in deze reeks,  met als ondertitel “Een fietstocht langs beschermde dorps- en stadsgezichten”, wordt op donderdag 23 april aan burgemeester Jos Heijmans en wethouder Geert Gabriëls aangeboden. Om 11.00 uur vertrekken de burgemeester en de wethouder met enkele stadsgidsen vanaf het stadhuis richting Laar om een stukje van de route zelf te fietsen. Om ongeveer 11.20 uur komt het gezelschap aan bij restaurant Twee op de Heugterbroekdijk, waar, tijdens een koffiepauze, de stadsgidsen het boekje met de fietsroute aan de burgemeester en de wethouder aanbieden.

Cover Rondje Weert

Uitgangspunt voor de vaststelling van de fietsroute was de in juni 2008 in het College van Burgemeester en Wethouders vastgestelde Nota aanwijzing gemeentelijke stads- en dorpsgezichten. Het is een aantrekkelijke route geworden die de stadsgidsen hebben uitgezet. Aantrekkelijke voor fietsers  van buiten Weert, maar ook voor Weertenaren. Door de gemeentelijke nota als uitgangspunt te nemen wordt immers een ander perspectief geboden op een voor de meeste Weertenaren bekend gebied.

De route is opgenomen in een gidsje, rijkelijk voorzien van foto’s en beschrijvingen van de plekjes waarlangs de route voert. Het gidsje is vanaf donderdagmiddag 23 april bij boekhandel Bruna verkrijgbaar.

In de loop van het jaar verschijnen in dezelfde reeks “Kapellen- en Kruisenroute Noord” en “Kapellen- en Kruisenroute Zuid”.