Jaarprogramma

Door Stadsgidsen Weert

Wilt u eens meelopen met een van onze stadsgidsen? Dat kan, één maal per maand wordt op een zondag een open stadswandeling gelopen onder begeleiding van een van onze gidsen. In principe starten alle open stadswandelingen om 14.00 uur vanaf de ingang van de St. Martinuskerk. Voor sommige stadswandelingen geldt een andere startlocatie.

De kosten voor een open stadswandeling zijn € 3,- p.p.

Aankomende open stadswandelingen

Zaterdag 14 september 2019

Op zaterdag 14 september 2019 tijdens Open Monumentendagen start een wandeling om 14.00 uur bij de ingang van de St. Martinuskerk.

Vertrek:14:00 uur
Startlocatie: Markt 7 (informatiepunt voor Bruna), Weert, Nederland
Zondag 15 september 2019

Op zondag 15 september tijdens open monumenten dagen start een fietstocht om 10.00 uur bij de poort van het kasteel op de Biest.
Opgave verplicht via: info@stadsgidsenweert.nl . Vol is vol. Deelname gratis

Vertrek:10:00 uur
Startlocatie: Biest, Weert, Nederland
Zondag 13 oktober 2019

Nadere informatie hieromtrent volgt.

Vertrek:14:00 uur
Startlocatie: Markt, Weert, Nederland
Zondag 10 november 2019

Loop eens met een van onze gidsen mee, door het centrum van Weert. Wij gaan u tijdens deze wandeling iets vertellen over de diverse ambachten van Weert. De Weerter geschiedenis kent vele bakkerijen en brouwerijen.

Vertrek:14:00 uur
Startlocatie: Markt, Weert, Nederland
Zondag 8 december 2019

Loop eens met een van onze gidsen mee, door het centrum van Weert. We blijven vlakbij de huidige singels. De stadsgids zal u overal wijzen op de aanwezigheid van de beelden, schilderijen etc. van de heilige maagd Maria. Natuurlijk wordt daarbij de achtergrond van deze Maria verering aan u uitgelegd.

Vertrek:14:00 uur
Startlocatie: Markt, Weert, Nederland