De leden van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap hebben volop genoten van de interessante, deskundige en vaak ook humoristische verhalen tijdens de Centrumwandeling afgelopen zaterdag o.l.v. Harrie Mennen en Ed Bijmans.
Dit blijkt uit de schriftelijke reactie van Servé Minis, secretaris Sectie Monumenten van het LGOG.

Minis vervolgt: ‘We hebben veel geleerd over de geschiedenis van Weert en de mensen die hier een leven lang of voor korte tijd hebben gewoond, zoals Antje van de Staasie, die in het begin van de vorige eeuw op het perron kleine vlaaitjes aan de treinreizigers verkocht en nu vereeuwigd is met een standbeeld voor het Station. En ook te zien is in de het rode en groene knipperlicht van de voetgangersoversteekplaats bij het station.

We hebben ook genoten van de hilarische gedichten van Gerard Reve die ook enkele jaren in het centrum van Weert heeft gewoond.
Zo hebben we een magnifieke wandeling gemaakt van het Stationsplein naar de Markt, alwaar we de imposante Martinuskerk hebben bezocht en het naastgelegen volledig vernieuwde Museum W, dat ook een fantastische inkijk biedt op de rijke geschiedenis van Weert.

Namens alle leden van LGOG wil ik jullie daar hartelijk voor danken

Servé Minis, secretaris Sectie Monumenten LGOG