Exclusief voor Stadsgidsen Weert: voorpremière klankbeeld ‘Hoe Verder’ (‘met de Lichtenberg’…) in de Mouttoren

De maandelijkse vergadering van de Weerter Stadsgidsen werd op donderdag 30 mei bij uitzondering gehouden in de monumentale Wertha Mouttoren aan de Wertha Promenade.
Na de reguliere vergadering hield Huub Raemaekers van de Mouttoren en Wertha-museum een korte uiteenzetting over ‘de redding van dit lokale erfgoed’.

Gasten
Vervolgens waren de stadgidsen en de genodigden John Jacobs (Cwartier en Theater de Huiskamer), Jos van Moorsel (gids van het Wertha Museum en kastelein, Gertie Buijs, voorzitter van Stichting Behoud de Lichtenberg’ en gastheer Rob Driessen, getuigen van de eerste ‘officiële’ vertoning van het klankbeeld ‘Hoe Verder’.

Het klankbeeld van de hand van architect en medeoprichter van Stichting Behoud de Lichtenberg (SBL), Rob Langeslag, is geproduceerd in nauwe samenwerking met Math Ramakers, bekend van de historische DVD-series over ‘Weert zoals het was’ en de twee boeken over ‘Weert binnen- en buiten de Singels’; zoals het was, zoals het is’.

‘Indrukwekkend’
Het klankbeeld ‘Hoe Verder’ maakte veel indruk op de aanwezigen. Immers, in deze film schetst SBL voor de eerste keer via foto’s en ‘visuals’ welke mogelijkheden er zijn die moeten leiden tot niet alleen hergebruik van het openluchttheater maar ook tot het toekomstbestendig maken van de rest van het Lichtenbergpark. Inclusief het park als multifunctioneel verdienmodel.

Voor wie?
In het najaar zal de film, in samenwerking met de stadsgidsen, gebruikt worden voor tal van doelgroepen zoals de Gemeente Weert (bestuur, ambtenaren en raadsleden), Erfgoed- en Monumentenorganisaties, Natuur- en Milieuorganisaties zoals Kempen-Broek en last but not least, ondernemers uit Midden-Limburg en de regio Eindhoven.
Stadsgidsen Weert en SBL sluiten niet uit dat in oktober of november het klankbeeld samen met de film ‘BC de campus…tussen droom en werkelijkheid’ vertoond gaat worden in Gotcha Cinema.

(Foto’s: Jan Leenders)