Stadsgidsen Weert organiseren op zondag 9 juni een ‘open’ fietstocht, ‘Rondje Weert’ genaamd. De start is om 14.00 uur bij de kasteelpoort ‘Nijenborgh’ op de Biest. De fietstocht, onder leiding van de stadgidsen Theo Halfers en Harrie Mennen, duurt ongeveer 3 uur.
Kosten: 3 euro per persoon; kinderen tot 12 jaar gratis.
Prachtige tocht
‘Weert, de groenste regio van de wereld’. Zo presenteert de gemeente zich graag aan de buitenwereld. Tikkeltje overdreven? Feit is dat de omgeving van Weert verrassend groen is.
De start is bij de poort van de Nijenborgh op de Biest. Vervolgens wordt er gefietst via Laar door gevarieerde landschappen, langs kerken en kapellen, langs oude dorpskernen, schansen en natuurlijk over de Boshoverheide met zijn de unieke grafheuvels. Natuurlijk zijn er tal van stops waar de gids vertelt over hoe het daar vroeger was en waarom het is veranderd. Dat varieert van de teloorgang van het klassieke kleinschalige boerenlandschap tot het wonderbaarlijke verhaal over de heilige Oda in de schanskapel op Boshoven. Halverwege is er bij de Van Hornehoeve een (koffie)pauze.
Kortom: deze fraaie omgeving vraagt om een verkenning per fiets onder leiding van een stadsgids. De fietstocht (met gebruik van headsets…) eindigt bij het rijksmonument De Lichtenberg.
De route heeft een lengte van ca. 27 km.
Inschrijven verplicht
a. Aanmelden per email (info@stadsgidsenweert.nl) vóór vrijdag 7 juni onder vermelding van Rondje Weert.
b. Ook dient het aantal deelnemende personen vermeld te worden.