Op verzoek van wethouder Martijn van den Heuvel is Stichting Stadsgidsen Weert op vrijdag 7 juni toegetreden tot het Toeristisch Platform.

Het platform bestaat uit vertegenwoordigers van o.a. Weerterbergen, Klimbos Weert, Kempen~Broek, Hoeve Lieshout, Limburg Marketing en ambtenaren van de Gemeente Weert.

Doel

Het Toeristisch Platform is in mei 2023 opgericht met als doel ‘om samen met ondernemers de toeristische sector verder te stimuleren en een breed publiek wil bedienen’.

De prioriteit ligt bij het verbinden van al aanwezige elementen (cultuur, educatief en voorzieningen), het ontwikkelen van themagerichte activiteiten en het uitdragen en versterken van natuurwaarden en cultureel erfgoed.

Subsidie

De gemeente Weert heeft een budget van 94.000 euro beschikbaar gesteld vanuit de toeristenbelasting. Voorwaarde voor subsidieverstrekking is ‘dat minimaal 25% cofinanciering uit andere dan gemeentelijke middelen moet bestaan’.

Agenda 7 juni

Op de agenda van jl. vrijdag 7 juni stond o.a. de plannen voor een schaatsbaan in de binnenstad, het inzetten van de twee Wieërter E-busjes, de ‘Ambassadeursdag van Limburg Marketing en het succes van de VVV-inspiratiepunten.

(Foto’s: Jan Leenders)