De Weerter stadsgidsen presenteerden op vrijdag 25 september in Brasserie-Hotel Antje van de Statie de nieuwe website én een splinternieuwe thema wandeling ‘Weert Wordt Wakker, van marktplaats tot industriestad’.
In het bijzijn van ca. 30 belangstellenden, waaronder acht stadsgidsen en hun partners, gaf voorzitter Frans Oerlemans aan de hand van cijfers een overzicht van de meest succesvolle wandelingen van de afgelopen jaren.
Vervolgens was het de beurt aan Carla Bronzwaer. Bronzwaer, lid van de website-werkgroep, gaf tekst en uitleg over het ontstaan van de nieuwe website en zette met een druk op de knop de website officieel online.

De site, www.stadsgidsenweert.nl, is geheel vernieuwd. Zo worden alle wandelingen duidelijk omschreven, kunnen belangstellenden zich aanmelden voor een open wandeling en bestaat de mogelijkheid om interactief te reageren op alle activiteiten van de stadsgidsen. Vormgever en webdesigner Peter Pagie, eigenaar van grafisch bureau ‘Valt Het Op’, werd naar voren geroepen en bedankt voor de prettige samenwerking. Ook fotograaf Jack Duijf kreeg als dank een attentie uit handen van Carla Bronzwaer.

Weert Wordt Wakker met informatief filmpje.
Het laatste gedeelte van de bijeenkomst stond in het teken van de nieuwe wandeling annex introductiefilmpje ‘Weert Wordt Wakker, van marktplaats tot industriestad’.
Stadsgids Harrie Mennen, verantwoordelijk voor het script en de productie van de film, ging uitgebreid in op het ‘hoe en waarom van de nieuwe wandeling de opzet van de film.
Volgens Mennen was het allemaal begonnen met het boek Weert‘Parel van de heide…’ …in de 19e eeuw’ van Frits Nies en werden de stadsgidsen geïnspireerd door de succesvolle editie van ‘Gluren bij Buren’ van de ‘De Aldenborgh’ in 2019. Centraal staan de bedrijven en industrieën in de woonwijk Fatima en langs de Zuid-Willemsvaart.
Harrie Mennen sprak namens de stadsgidsen zijn waardering en dank uit voor het werk van samensteller en editor Math Ramakers.
Ramakers was ook verantwoordelijk voor de succesvolle ‘introductie-film rond de Van Horne wandeling uit 2018.

‘Première’ wandeling
Op zondag 18 oktober staat de maandelijkse open wandeling in het teken van ‘Weert Wordt Wakker’. Aanmelden verplicht. Let op: vanwege de landelijke coronamaatregelen en de verplichte registratie bij ‘Antje’: per gezin (max. vier personen), per stel of single inschrijven via info@stadsgidsenweert.nl..
De wandeling duurt ca. 1,5 uur. en de kosten bedragen
5 euro (inclusief koffie/thee) en duurt ca. 1,5 uur
Start: Brasserie-Hotel Antje van de Statie. Aanvang film: 14.00 uur. Einde wandeling: 16.00 uur