De Weerter stadsgidsen presenteren op vrijdag 25 september in Brasserie-Hotel Antje van de Statie een nieuwe website én een splinternieuwe wandeling. Aan deze wandeling, onder de naam ‘Weert Wordt Wakker’, is een informatief filmpje gekoppeld over de industriële ontwikkeling van Weert.
De bijeenkomst in ‘Antje van de Statie’ begint om 11.00 uur. Belangstellenden dienen zich (vóór 23 september) per mail aan te melden via info@stadsgidsenweert.nl. , onder vermelding van ’Antje’.
In verband met de landelijke corona-richtlijnen worden er maximaal 40 personen toegelaten.

Website
De nieuwe website is ontworpen door webdesigner en vormgever Peter Pagie, eigenaar van grafisch bureau ‘Valt Het Op’.
De site van de Stadsgidsen is geheel vernieuwd Zo worden nu alle wandelingen duidelijk omschreven, kunnen belangstellenden zich aanmelden voor een open wandeling, is er een Nieuwsrubriek toegevoegd en bestaat de mogelijkheid interactief te reageren op activiteiten van de stadsgidsen.

‘Weert Wordt Wakker’ met informatief introfilmpje
De nieuwe wandeling, onder de naam ‘Weert Wordt Wakker, van marktplaats tot industriestad’’ is gebaseerd op de succesvolle Gluren bij Buren-editie van 2019. Centraal staan de bedrijven en industrieën in de woonwijk Fatima en langs de Zuid-Willemsvaart.
Deze thema-wandeling wordt, net als bij de Van Horne Wandeling uit 2018, ingeleid door een filmpje. Het script is geschreven door stadsgids Harrie Mennen en de film is samengesteld en gemonteerd door Math Ramakers, bekend van de dvd’s ‘Weert Zoals Het Was’.