De Weerter stadsgidsen organiseren op zondag 12 november een open wandeling door het rijksmonument De Lichtenberg. Dit jaar is het namelijk zestig jaar geleden dat niet alleen de nieuwbouw aan de Kazernelaan werd geopend, maar ook het unieke openluchttheater. Daarbij komt nog dat Het College dit jaar 375 jaar bestaat. Maar misschien nóg belangrijker is het feit dat er nu plannen worden ontwikkeld, die beslissend zullen zijn voor de toekomst van de Lichtenberg.

De start van de wandeling is om 14.00 uur bij de toegangspoort van De Lichtenberg aan de IJzerenmanweg; De wandeling duurt tot ca. 15.30 uur. De kosten bedragen €3,- euro (kinderen tot 12 jaar: gratis).
Aanmelden (vóór vrijdag 10 november) is verplicht: via mail naar info@stadsgidsenweert.nl. Onder vermelding van: Lichtenberg-wandeling én het aantal deelnemende personen.
Het maximaal aantal deelnemers is: 40

Uniek rijksmonument
Tijdens de wandeling vertellen de stadsgidsen uitgebreid over de verschillende onderdelen van het complex. De wandeling loopt langs de vroegere boerderij De Helmonder en de voormalige gymnastiekzalen, thans bekend onder de naam ´Boostenzalen’. Onbetwiste hoogtepunten van de rondleiding zijn de bezoeken aan het -immens grote- openluchttheater en de prachtig gerestaureerde Mariakapel. En dan zijn er nog de tennisbanen die tot de mooiste van Nederland worden gerekend.
Onderweg vertellen de stadsgidsen niet alleen het verhaal van de gebouwen, maar ook anekdotes over markante leraren en leerlingen van het BC van toen.
Maar ook voor niet-leerlingen van het vroegere Bisschoppelijk College is deze wandeling zeker de moeite waard.
Aan het eind van de wandeling wordt de vraag: hoe nu verder met het Lichtenbergcomplex?

Gegevens Lichtenberg-wandeling in het kort:
• Zondag 12 november van 14.00 – 15.30 uur.
• Start en eindpunt: toegangspoort van de Lichtenberg aan de IJzerenmanweg.
• Maximaal aantal deelnemers: 40
• Kosten: €3,- euro (kinderen tot 12 jaar gratis).
• Aanmelden (vóór vrijdag 10 november…) is verplicht: via info@stadsgidsenweert.nl
• Onder vermelding van: Lichtenberg-wandeling én het aantal deelnemende personen