De Wandeling

Al in 1940 betitelde de ANWB Weert als vlaai- en bierstad. Antje van de Statie, die met de overheerlijke Weerter vlaaitjes langs de treinen liep, maakte ze ‘wereld’beroemd.

Tijdens de wandeling wordt aandacht besteed aan de vele bakkerijen en brouwerijen die in vroegere tijden de Weerter binnenstad kleur, smaak en geur gaven. De laatste en meest bekende bierbrouwerij was de Wertha aan de Zuid Willemsvaart. Alleen de mouttoren is behouden en huisvest tegenwoordig onder andere het Wertha- museum met proeflokaal.

De wandeling wordt gelardeerd met sterke verhalen over en uit de vele herbergen en café’s. U maakt kennis met ‘de Mân’ en ‘Kwart Oeëver Nuuëge’.

ATTENTIE:

De start is bij De Tramhalt, maar u kunt er ook voor kiezen te beginnen bij de Mouttoren of hier juist te eindigen. In het laatste geval kunt u in de Mouttoren in Café Oud Wertha als afsluiting een bierproeverij boeken én /of kunt u op verzoek de film over de Wertha Brouwerij bekijken. Wel graag van te voren zelf contact opnemen met de kastelein Rob Driessens (tel:0495542897).

Het was een hartstikke gezellige wandeling. Veel geleerd maar ook veel gelachen. Een echte aanrader.
Annemarie

Gegevens wandeling

  • Startlocatie: in overleg. Zie onder ATTENTIE hierboven

  • Afstand: ong. 2 km
  • Duur: ong. 1,5 uur
  • Deelnemers: maximaal 20 per 1 gids
  • Kosten : 1 gids €45.,, grotere groepen op aanvraag.

  • Bijzonderheid: desgewenst begint of eindigt de wandeling met een (speciaal) bier in een Weerter etablissement, het biermuseum of de Weerter Stadsbrouwerij.
Neem contact op