De Wandeling

Deze zomer vonden op de voorhof van de Nijenborgh archeologische opgravingen plaats. Rond dit project hebben de Stadsgidsen dertig wandelingen  georganiseerd waar maar liefst 500 mensen aan hebben deelgenomen. Opnieuw een bewijs dat de geschiedenis van Weert bij veel mensen leeft.

Op 3 september komt er een einde aan deze speciale  archeo-wandeling. Het onderzoek is klaar en het terrein wordt gereed gemaakt voor de volgende fase; de inrichting van het Stadspark waarvan de voorhof onderdeel wordt. Het pronkstuk van het park zal het ruiterstandbeeld van Philips van Horne zijn. Het beeld staat nu in een park in Deinze, vlakbij zijn geboorteplaats. Wanneer de graaf eindelijk ‘thuiskomt’ staat nog niet vast. Een andere spannende vraag is of er ook in de toekomst in het nieuwe park restanten te zien zijn van de fundamenten uit de vijftiende eeuw die nu zijn blootgelegd.  Een grote wens van de stadsgidsen is, dat op een aantal plekken dit stukje geschiedenis van Weert letterlijk zichtbaar blijft.

Alle wandelingen zijn volgeboekt maar natuurlijk blijven we aandacht besteden aan de opgravingen tijdens onze reguliere wandelingen zoals de Biest- en van Hornewandeling.

Tot slot danken de stadsgidsen al die vrijwilligers, die de afgelopen maanden actief zijn geweest op de voorhof en het voor ons mogelijk hebben gemaakt een prachtig verhaal te vertellen over het verleden van de van Hornestad.

Gegevens wandeling

    Neem contact op