De Wandeling

Na het overlijden van Gerard Reve in 2006 stellen liefhebbers van zijn literaire werk zich de vraag: hoe kunnen we in onze stad de herinnering aan de Weerter periode van de schrijver levend houden? Van 1972 tot 1975 woonde Reve samen met zijn toenmalige vriend Guus van Bladel in een flat op de Nieuwe Markt. Het vertrek uit Weert van de zelfbenoemde volksschrijver viel samen met de komst van zijn nieuwe partner, Joop Schafthuizen.

In de wandeling spelen teksten uit zijn korte, maar zeer productieve periode in Weert een belangrijke rol. We lopen langs plekken in de stad die voor Reve een bron van inspiratie vormden. Liefst drie gedenkstenen houden de herinnering aan de beroemde schrijver levend. Onderweg wordt steeds duidelijker hoe belangrijk de stad Weert was voor Gerard Reve.

Zal ik je wat vertellen? Gisteren heeft een 28-jarige gehuwde, werkende vrouw, Mevrouw Annie V., de vrouw van Paul V., wonende aan de Noorderlaan 42 te Weert, een snipperdag opgenomen om mijn nieuwe boek te lezen. De Onbekende Huisvrouw, hoewel ik haar goed ken. Ik heb niet voor niets geleefd.
Gerard Reve

Gegevens wandeling

  • Startlocatie: Stationsplein, Antje van de Statie
  • Afstand: ong. 2 km
  • Duur: ong. 1,5 uur
  • Deelnemers: maximaal 15 personen

  • Kosten : 1 gids €45.,, grotere groepen op aanvraag.

  • Bijzonderheid: In 2016 verscheen de geïllustreerde wandelgids Via Weert tot Reve/ Via Reve tot Weert. Het boekje is voor €7,50 te koop bij Herman van Horen
Neem contact op