Totaal negentien raadsleden van de drie coalitiepartijen in Weert hebben onder leiding van stadsgids Harrie Mennen zaterdag 15 oktober meegelopen met een zogenaamde ‘Culinaire wandeling’.
Na een drankje in café De Tramhalt werd er gestart met een overzicht van de historische ontwikkeling op de kop van de Maasstraat, de overgang van de middeleeuwse stad naar de Maaspoort. De tocht werd vervolgd door de Maasstraat met onder ander een bezoek aan de muurschildering van Philips van Horne ‘als aanvoerder van een groep ruiters op weg naar het slagveld’.
Op het pleintje van de Oude Schut kwam natuurlijk het verhaal voorbij van de families Princen (tinnegieters) en Mathijssen. Deze laatste had hier lange tijd een drankenhandel met ook oude jenever in het pakket onder de naam Oude Schut. Daar dankt dit rustpunt midden in de stad haar naam aan
Na een bezoek aan de Martinuskerk was het tijd voor soep bij Taverne ‘de Oude Munt’. Gesterkt ging het verder met een flitsbezoek aan MuseumW, vervolgens naar het voormalige Ursulinencomplex met een bezoek aan Theater de Huiskamer om weer terug te keren naar de Markt. Bij De SooS werd deze culinaire wandeling afgesloten met het hoofdgerecht.
Een geslaagde wandeling waarbij het toch mogelijk bleek de raadsleden zo nu en dan te verrassen met onbekende details over de historie van hun stad.
——————————————————————
Ook trek gekregen in een gezellige culinaire wandeling door historisch Weert? Aanmelden op deze website!