Jaarlijks gaan er ruim 3000 mensen met ons op pad door Weert. Hier een aantal reviews van mensen die meeliepen.

Wil je zelf ook een reactie achterlaten of een review schrijven? Dat kan via het contactformulier.

Combi valt in de smaak

Wat een openbaring voor ons deze gecombineerde Archeo-Centrumwandeling. Als rasechte Weertenaar denk je alles te weten over Weert van vroeger en nu. Niets was minder waar. Harrie Mennen leidde ons rond naar plekken waar we nooit éérder waren en waar we de historie absoluut niet van kenden. Geweldige ervaring. Onze complimenten zijn voor Harrie, zijn kennis, enthousiasme en humor maakten van de trip een waar feest.

Stadswandeling op maat

Wat een ontzettend positieve en leuke verhalen hebben wij gehoord Leny over jouw stadswandeling met onze groepen 5 en 6. Echt mooi om te zien hoe enthousiast iedereen was. Zelfs de leerkrachten gaven aan nog nieuwe dingen te hebben geleerd haha.

Wat fijn dat het lesthema ‘Ontstaan van Middeleeuwse steden‘  door jouw maatwerk zo mooi werd uitgelegd aan de hand van een wandeling door het historische centrum van Weert. Iets om te onthouden voor in de toekomst.

Nikki Moonen, Basisschool het Dal

Echt een aanrader

‘Niet alleen als toerist, maar ook als geboren en getogen Weertenaar ga je je verwonderen over onze geschiedenis en op hoeveel plekken in de stad deze eigenlijk zichtbaar is. Echt een aanrader om eens mee te lopen met een van de wandelingen van de Weerter Stadsgidsen!’

Archeowandeling Nijenborgh

‘Wat een fantastisch mooi verhaal! Dankjewel Harrie voor je ontzettend aanstekelijk enthousiasme! Je grote kennis over Weert, het kasteel en zijn bewoners kwamen levensecht bij mij binnen.

Chapeau!!

januari,2022

Will Zaeyen, Archeowandeling

Loeënde klokken

‘We liepen deze wandeling op zaterdagmiddag. En in een keer klinkt vanaf de Martinustoren ons lievelingsnummer. Prachtig. Dank beiaardier Frank Steins. Wat klinken die klokken mooi boven het verkeersluwe centrum. En wat een keileuke wandeling is dit, vooral voor ons Weertenaren.’

Rondje  Weert Stad.

‘Monumentale Martinuskerk bekeken, genoten van de rust in de stadstuin van de Birgittinessen en de karakteristieke geveltjes op de Oelemarkt, imposant verhaal gehoord over Weert als middeleeuwse stad,  natuurlijk de Gelrese gevel van de Oude munt bewonderd om te eindigen bij de ‘gouden’ achterkant van Museum W.”

Kortom, genoten van de bezienswaardigheden in het Weerter centrum en de verhalen van onze enthousiaste gids Jan Leenders

Herbert, GEA Weert, Centrumwandeling

Op stap met “os pap”

Het was een zon overgoten dag. Perfect weer  voor een stadswandeling ter ere van de 80e verjaardag van “os pap”. Pap weet als echte Wieërtenaar veel van de stad, maar toch wist stadsgids Jan Leenders  hem en ons te verrassen met allerlei interessante details. De tuin van de Birgittinessen vonden we bijvoorbeeld heel bijzonder! Er zijn nog  genoeg plekken die we nog moeten ontdekken. Dus ..we gaan op herhaling! Jan dikke pluim, we hebben genoten!

Mireille Stroek

Terug naar school

‘‘Wat een mooie en interessante wandeling. Als oud scholier van diverse scholen die we bezochten kwamen de herinneringen weer boven. Veel was ik vergeten maar door deze wandeling werd ik weer helemaal bijgepraat. Onze gids deed het werkelijk heel leuk en had veel wetenswaardigheden. Ook de interactie met de andere wandelaars was de moeite waard.
Dank daarvoor.’

Te Laat

‘Een hoop geleerd afgelopen zondag. Ik dacht altijd dat je op de Boshoverheide nog steeds urnen kunt plaatsen. Maar de stadsgids zei: ‘Nee, je bent 2500 jaar te laat Gerrie.’

Wordt de van Horne geschiedenis herschreven?

‘Ik las dat de Open wandeling, die de stadsgidsen iedere tweede zondag van de maand organiseren, deze keer  een Biestwandeling was. Nou ken ik de Biest goed en ik was benieuwd of ik nog iets nieuws zou horen. Nou, vėėl kan ik wel zeggen. Over vroeger; wat gaat de herontdekking van de middeleeuwse keldergewelven onder de Paterskerk opleveren? Maar ook nieuw voor mij waren de nieuwste plannen voor de herinrichting van het stadspark en de archeologische opgravingen bij het kasteel, op het voormalige terrein van Houthandel Scheijmans.

Na het enthousiaste verhaal van de stadsgids ben ik hėėl benieuwd naar de opgravingen die eind dit jaar starten.’