Jaarlijks gaan er ruim 3000 mensen met ons op pad door Weert. Hier een aantal reviews van mensen die meeliepen.

Wil je zelf ook een reactie achterlaten of een review schrijven? Dat kan via het contactformulier.

Het was geweldig!!

Wat een leuke wandeling met Koos als onze gids. Fantastische verteller, smakelijke anekdotes en hilarische versjes. Een kijkje bij de zusters in de tuin als kers op de taart.

Iedereen was kei enthousiast. Denk zeker dat we dit vaker gaan doen

Yvonne de Groot-Claessens, Langs Bakkers Brouwers & Cafés

Lichtenberg en haar verborgen pareltjes

Vandaag onder leiding van gids Jan prachtig cultureel erfgoed ontdekt, waarvan ik het bestaan niet wist. Jan vertelde bevlogen over deze pareltjes uit de jaren ‘60 van de vorige eeuw. Ook mochten wij de altijd afgesloten monumenten betreden. Een aanrader. Complimenten Jan!

Marion Daems

Geslaagde Reve-wandeling

‘Mei 2023. Alle lof voor de zeer deskundige gids en de prima organisatie.
Boeiende verhalen gehoord over Gerard Reve en zijn omgeving.
Gids Herman van Horen moet een boeiende docent zijn geweest, chapeau!’

Thieu Rietjens, Stramproy

‘Parels vertellen geschiedenis’

‘Wij ,leden van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap hebben volop genoten van de interessante, deskundige en vaak ook humoristische verhalen tijdens onze Centrumwandeling o.l.v. Harrie Mennen en Ed Bijmans.
Het meest imponerend was voor ons als niet -Weertenaren, het bezoek aan de St. Martinuskerk en Museum W. Twee parels die allebei een fantastische inkijk bieden in de rijke geschiedenis van Weert’

Servé Minis, LGOG

‘Hij had het er s’ avonds nog over..’

Het was voor ons een zeer geslaagde middag. Leuk was dat ons pap jouw verhalen Jan nog aanvulde met allerlei anekdotes.
De jarige Job heeft erg genoten en er nog de hele avond over gepraat. Nogmaals hartelijk dank voor je mooie verhalen. Groetjes van ons allemaal.

Familie Snijders

Stadswandeling op maat

Wat een ontzettend positieve en leuke verhalen hebben wij gehoord Leny over jouw stadswandeling met onze groepen 5 en 6. Echt mooi om te zien hoe enthousiast iedereen was. Zelfs de leerkrachten gaven aan nog nieuwe dingen te hebben geleerd haha.

Wat fijn dat het lesthema ‘Ontstaan van Middeleeuwse steden‘  door jouw maatwerk zo mooi werd uitgelegd aan de hand van een wandeling door het historische centrum van Weert. Iets om te onthouden voor in de toekomst.

Nikki Moonen, Basisschool het Dal

Echt een aanrader

‘Niet alleen als toerist, maar ook als geboren en getogen Weertenaar ga je je verwonderen over onze geschiedenis en op hoeveel plekken in de stad deze eigenlijk zichtbaar is. Echt een aanrader om eens mee te lopen met een van de wandelingen van de Weerter Stadsgidsen!’

Tessa Geelen, wethouder., Weert Wordt Wakker

Presentatie BC de Campus en de Lichtenberg: interessant en gezellig!

Vanmiddag  genoten van een zeer interessante, interactieve en prima presentatie van stadsgids Harrie Mennen over BC de Campus en de Lichtenberg.  Het verhaal over het Bisschoppelijke College was- ook door de inbreng van oud-collegeleerlingen in ons midden – doorspekt met herinneringen aan oud-leraren en gebeurtenissen. Heel interessant was ook het deel over de Lichtenberg en dan vooral het bespreken van de vraag: ‘Wat zijn de mogelijkheden om dit historisch erfgoed aan te passen en te bewaren voor de toekomst’? Kortom, een informatieve maar ook zeer gezellige middag waarvoor hartelijk dank.

Namens onze groep van oud-directeuren, May van Nieuwenhoven.

May van Nieuwenhoven

B&B

Wij werden zestig we houden van lekker eten, een speciaal biertje en een wijntje. Dus trakteerden wij onze vrienden op een leuke stadswandeling langs bakkers en brouwers met mooie caféverhalen. Hoogtepunt? Stadsbeiaardier Frank Steins speelde ‘Lang zullen ze leven’. Prachtig!!

Theo en Gerrie Pisters

Combi valt in de smaak

Wat een openbaring voor ons deze gecombineerde Archeo-Centrumwandeling. Als rasechte Weertenaar denk je alles te weten over Weert van vroeger en nu. Niets was minder waar. Harrie Mennen leidde ons rond naar plekken waar we nooit éérder waren en waar we de historie absoluut niet van kenden. Geweldige ervaring. Onze complimenten zijn voor Harrie, zijn kennis, enthousiasme en humor maakten van de trip een waar feest.

Henk Smits

Op stap met “os pap”

Het was een zon overgoten dag. Perfect weer  voor een stadswandeling ter ere van de 80e verjaardag van “os pap”. Pap weet als echte Wieërtenaar veel van de stad, maar toch wist stadsgids Jan Leenders  hem en ons te verrassen met allerlei interessante details. De tuin van de Birgittinessen vonden we bijvoorbeeld heel bijzonder! Er zijn nog  genoeg plekken die we nog moeten ontdekken. Dus ..we gaan op herhaling! Jan dikke pluim, we hebben genoten!

Mireille Stroek

Archeowandeling Nijenborgh

‘Wat een fantastisch mooi verhaal! Dankjewel Harrie voor je ontzettend aanstekelijk enthousiasme! Je grote kennis over Weert, het kasteel en zijn bewoners kwamen levensecht bij mij binnen.

Chapeau!!

januari,2022

Will Zaeyen