Jaarlijks gaan er ruim 3000 mensen met ons op pad door Weert. Hier een aantal reviews van mensen die meeliepen.

Wil je zelf ook een reactie achterlaten of een review schrijven? Dat kan via het contactformulier.

Geslaagde Reve-wandeling

‘Mei 2023. Alle lof voor de zeer deskundige gids en de prima organisatie.
Boeiende verhalen gehoord over Gerard Reve en zijn omgeving.
Gids Herman van Horen moet een boeiende docent zijn geweest, chapeau!’

Thieu Rietjens, Stramproy

‘Parels vertellen geschiedenis’

‘Wij ,leden van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap hebben volop genoten van de interessante, deskundige en vaak ook humoristische verhalen tijdens onze Centrumwandeling o.l.v. Harrie Mennen en Ed Bijmans.
Het meest imponerend was voor ons als niet -Weertenaren, het bezoek aan de St. Martinuskerk en Museum W. Twee parels die allebei een fantastische inkijk bieden in de rijke geschiedenis van Weert’

Servé Minis, LGOG

‘Hij had het er s’ avonds nog over..’

Het was voor ons een zeer geslaagde middag. Leuk was dat ons pap jouw verhalen Jan nog aanvulde met allerlei anekdotes.
De jarige Job heeft erg genoten en er nog de hele avond over gepraat. Nogmaals hartelijk dank voor je mooie verhalen. Groetjes van ons allemaal.

Familie Snijders

Stadswandeling op maat

Wat een ontzettend positieve en leuke verhalen hebben wij gehoord Leny over jouw stadswandeling met onze groepen 5 en 6. Echt mooi om te zien hoe enthousiast iedereen was. Zelfs de leerkrachten gaven aan nog nieuwe dingen te hebben geleerd haha.

Wat fijn dat het lesthema ‘Ontstaan van Middeleeuwse steden‘  door jouw maatwerk zo mooi werd uitgelegd aan de hand van een wandeling door het historische centrum van Weert. Iets om te onthouden voor in de toekomst.

Nikki Moonen, Basisschool het Dal

Echt een aanrader

‘Niet alleen als toerist, maar ook als geboren en getogen Weertenaar ga je je verwonderen over onze geschiedenis en op hoeveel plekken in de stad deze eigenlijk zichtbaar is. Echt een aanrader om eens mee te lopen met een van de wandelingen van de Weerter Stadsgidsen!’

Tessa Geelen, wethouder., Weert Wordt Wakker

Te Laat

‘Een hoop geleerd afgelopen zondag. Ik dacht altijd dat je op de Boshoverheide nog steeds urnen kunt plaatsen. Maar de stadsgids zei: ‘Nee, je bent 2500 jaar te laat Gerrie.’

B&B

Wij werden zestig we houden van lekker eten, een speciaal biertje en een wijntje. Dus trakteerden wij onze vrienden op een leuke stadswandeling langs bakkers en brouwers met mooie caféverhalen. Hoogtepunt? Stadsbeiaardier Frank Steins speelde ‘Lang zullen ze leven’. Prachtig!!

Theo en Gerrie Pisters, Jou Inhoud Komt Hier

Combi valt in de smaak

Wat een openbaring voor ons deze gecombineerde Archeo-Centrumwandeling. Als rasechte Weertenaar denk je alles te weten over Weert van vroeger en nu. Niets was minder waar. Harrie Mennen leidde ons rond naar plekken waar we nooit éérder waren en waar we de historie absoluut niet van kenden. Geweldige ervaring. Onze complimenten zijn voor Harrie, zijn kennis, enthousiasme en humor maakten van de trip een waar feest.

Op stap met “os pap”

Het was een zon overgoten dag. Perfect weer  voor een stadswandeling ter ere van de 80e verjaardag van “os pap”. Pap weet als echte Wieërtenaar veel van de stad, maar toch wist stadsgids Jan Leenders  hem en ons te verrassen met allerlei interessante details. De tuin van de Birgittinessen vonden we bijvoorbeeld heel bijzonder! Er zijn nog  genoeg plekken die we nog moeten ontdekken. Dus ..we gaan op herhaling! Jan dikke pluim, we hebben genoten!

Mireille Stroek

Archeowandeling Nijenborgh

‘Wat een fantastisch mooi verhaal! Dankjewel Harrie voor je ontzettend aanstekelijk enthousiasme! Je grote kennis over Weert, het kasteel en zijn bewoners kwamen levensecht bij mij binnen.

Chapeau!!

januari,2022

Will Zaeyen, Archeowandeling

Rondje  Weert Stad.

‘Monumentale Martinuskerk bekeken, genoten van de rust in de stadstuin van de Birgittinessen en de karakteristieke geveltjes op de Oelemarkt, imposant verhaal gehoord over Weert als middeleeuwse stad,  natuurlijk de Gelrese gevel van de Oude munt bewonderd om te eindigen bij de ‘gouden’ achterkant van Museum W.”

Kortom, genoten van de bezienswaardigheden in het Weerter centrum en de verhalen van onze enthousiaste gids Jan Leenders

Herbert, GEA Weert, Centrumwandeling