Samenstelling: Koos Neijnens
Bron. Weert Magazine (januari 2024);
https://www.weertmagazine.com/beekstraatkwartier/

Ca. 1910 – Beekstraat met links het Sint Jans Gasthuis.

In het pand “In den Sleutel” was een brouwerij gevestigd met het zgn. Nolkes bier, daarna opende mej. Janssen er een manufacturenzaak en in 1952-1953, tot de sloop van het pand, voerde Jos Stultiens er zijn Brood-en Banketbakkerij.

1959 – De doorgang Gasthuissteeg, met zicht op de Beekstraat, rechts de kapel van het Sint Jans Gasthuis.

1963 – Zicht op de Beekstraat vanuit de richting van de Markt met links Marie Kneepkens (Marie van Pietje Kamp) in de deuropening van haar winkeltje in snoepgoed. Marie verkocht ook sigaretten per stuk en foto’s van filmsterren. Rechts: Radiozaak Stribos, Schoenmaker (en soms café) Kerneel Kampers, Legros en doodskistenmaker Stribos.

1965 – Beekstraat met links de half gesloopte gevel van het Sint Jans Gasthuis.
NB Deze foto was eerst vermeld in de Molenstraat met als bijschrift de sloop van de gevel van het Bisschoppelijk College en hebben we in december abusievelijk gebruikt bij Beeld van Toen.

1966 – Het Weerter Mannenkoor zong bij de Bonte Avonden: ’t és gein binnestad mer ’t és ’n wej’.
De wei was groot genoeg voor Circus Toni Boltini. Op de achtergrond is nog de kapel van het Sint Jans Gasthuis te zien.
Kapel Sint Jans Gasthuis, het gesticht in de Beekstraat, met reclamebord voor Weerter Stoffenhuis van Toos de Jager gezien vanuit de Hegstraat.

1972 – ’t Gaat van Wieërt’; Luchtfoto bij start bouw Albert Heijn (tegenover politiebureau) Ook zichtbaar het voormalige pand van de Wilma en de oude LTS. Op de voorgrond de bus van Weerter Stoffenhuis Toos de Jager, het pand Beekstraat 18 moet nog worden gesloopt.

1971 – Sloop van het legendarische café De Borgie, rechts fietsenhandelaar Reemers (tot voor kort restaurant da Simone) Pand nog volledig intact.

1977-1978 – Start bouwrijp maken voor bouw nieuwe stadhuis. Op de achtergrond de deels nog bestaande panden aan de overzijde van de Beekstraat.

1977-1978 – ‘t Gaat van Wieërt’ parkeerterrein voor aanvang van de bouwwerkzaamheden.

1978 – Bouw stadhuis, begane grondvloer.

1979 – Bouw stadhuis. De entree van het stadhuis aan de Beekstraat in aanbouw met op de 1e etage de raadzaal.