Was het vorig jaar een familiedag in Urk, dit jaar was het de taak van John en Hanneke Huizing om een familieweekend in Weert te organiseren.

Van alle kanten kwam zaterdagmiddag 9 maart de (schoon)familie naar Weert: Scharnegoutum (bij Sneek), Sneek, Joure, Urk en St-Maarten (bij Schagen).

De familieleden kwamen samen bij de monumentale St. Martinuskerk en na een warm welkom door het echtpaar Huizing startte de meer dan twee uur durende wandeling in de kerk.

Kerk
Het gezelschap was erg onder de indruk van de geschiedenis en schoonheid van de kerk. En passant werd door stadsgids Jan Leenders ook elementen van het katholieke geloof uitgelegd. Via Markt, Hoogstraat en Oelemarkt wilde men ook heel graag het Kasteelpark Nijenborgh bezoeken en de imposante poort van de voorburcht bekijken.

Klooster
Al wandelend door de Schoolstraat vertelde de gids het verhaal van Pensionaat St. Louis en het voormalige hotel De Engel. Het Birgittinessenklooster in de Maasstraat (‘de mooiste straat in de Weerter binnenstad…’) was ongetwijfeld een van de hoogtepunten van de wandeling. Via de Nieuwe Markt (‘Gerard Reve en Bisschoppelijk College…’) bezocht de familie het voormalige onderwijsimperium (en wat daar van over is…) van de Zusters Ursulinen.

Eindpunt was Theater de Huiskamer.

Vandaaruit wandelde men naar Brasserie Gruuëts voor een familiediner als afsluiting van een gezellige en leerzame middag

(Foto’s: familieleden, Jan Leenders)